Alles over Almere Buiten

Oproepen

Reacties (27)

De jaarlijkse collecteweek van het Reumafonds is van 21 tot en met 26 maart 2016. Er zijn nog collectanten nodig, onder andere in de Bouwmeesterbuurt en Molenbuurt.

De opbrengst van donaties en de jaarlijkse collecte gaat in zijn geheel naar de activiteiten die bijdragen aan de doelstellingen van het Reumafonds: het financieren van onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek en patiëntenactiviteiten, het geven van voorlichting en het opkomen voor de belangen van mensen met reuma.

Als collectant loop je een paar uurtjes deur aan deur door je eigen wijk in de namiddag of aan het begin van de avond. De grootte van het te lopen gebied kun je zelf bepalen in overleg met het wijkhoofd.

Woon je in de Bouwmeesterbuurt of de Molenbuurt (of elders in de stad?) en wil je een paar uurtjes van je tijd geven aan het Reumafonds? Dan kun je je aanmelden als collectant via 020 589 64 71 of vrijwilligers@reumafonds.nl. U wordt dan doorgestuurd naar het wijkhoofd van uw wijk.

Een Buitenaar stuurde dit bericht naar onze website:
Vaak is er kritiek op de politie, maar een positief bericht moet ook kunnen. Op een dag kwamen er twee mannen op een verdachte wijze bij mij aan de deur, hetgeen toevallig surveillerende agenten in een wagen opviel! Ze parkeerden hun wagen op enige afstand. Er gebeurde in het geheel niets, omdat die personen mij na afspraak opzochten. Dat wisten die agenten ( met o.a. de wijkagent) uiteraard niet. Na afloop, terwijl er niets gebeurd was, kwamen de agenten toch even vragen bij ons of er soms moeilijkheden waren! We hebben even duidelijk uitgelegd dat deze mensen verwacht werden ....
Grote klasse voor hun alertheid - wat ook wel eens vermeld mag worden...Chapeau..!!

Hallo Somada,

Hoe gaat het nu met je? Ik hoop dat je inmiddels wat vrienden hebt kunnen maken.
Er is genoeg voor jongeren te doen in Almere, waar je ook gemakkelijk in contact komt met andere leeftijdsgenoten. Ik weet niet waar je interesses liggen, maar heb een link gevonden die je misschien wel aanspreekt.
http://www.deschoor.nl/html
/index.php?sitedeelID=18

Geef het de tijd, het komt helemaal goed.

Liefs Halima

Workshop intuItief schilderen: Heel simpel gezegd is intuïtief schilderen, schilderen op gevoel.

Dat klinkt vrij simpel, maar het blijkt voor veel mensen toch nog best lastig. Het betekent namelijk dat je je denken los laat en denken doen we nou eenmaal erg graag en veel als mens. Vaak is ons gevoel diep weggestopt of we schuiven terzijde wat we voelen en ervaren. Schilderen vanuit je gevoel kun je wel heel goed leren door het vaker te doen, zoals met de meeste dingen in het leven.

We beginnen met een inleiding (kennismaken) en vervolgens een meditatie. Na deze meditatie kan je je intuïtie laten spreken; je zult op gevoel de kleuren pakken die je nodig denkt te hebben. Er zijn geen vaste regels of technieken.
Je hoeft namelijk niet te kunnen schilderen, je laat het gewoon gebeuren. Volg je hart !
Na het schilderen gaan we samen de schilderijen “lezen” en is er tijd om na te praten (indien gewenst).

Deze activiteit wordt verzorgd door Angela van der Ploeg van Praktijk Havayah
(http://www.praktijk-havayah.nl) i.s.m. Stichting Operam te Almere.
Opgave bij Angela van der Ploeg (info@praktijk-havayah.nl) of bij Stichting Operam: https://www.facebook.com/
events/1071573996283461/

Voor iedereen.
Kosten 12,50 p.p

Minimum aantal personen 2, maximaal aantal personen 6.
Wie weet tot ziens!!
Warme groet Angela van der Ploeg

Beste mensen,

Wie kan mij helpen aan wilgentakken/vlechthout??? Ik kom het graag gratis of tegen een kleine vergoeding bij u ophalen!
sam-hen@live.nl

Groet,

Mira

Goedemorgen,
op woensdagavond 25 januari 2017 start ik een nieuwe keramiek-cursus.
Dit keer met een bijzonder thema: koppen maken van klei.
Of beter gezegd, ruimtelijke portretten in klei, eventueel met gebruik van glazuur.
Een leuke uitdaging, want hoe kun je een portret laten 'lijken'.
In elk geval zijn er allerlei vaardigheden te oefenen die daarbij behulpzaam zijn.
Heb je belangstelling mail dan naar chris@christianwisse.nl
Wie weet tot ziens. Met groet, Christian

Beste Buitenaren,

Stichting Regenboogbuurt is sinds 27 januari 2017 een feit.

Doel van deze Stichting – zonder winstoogmerk – is om meer aandacht te vragen voor de Regenboogbuurt binnen én buiten Almere, en voor behoud en bescherming van haar bijzondere kleurstellingen, niet alleen op de huizen maar ook bij de inrichting en beplanting van de openbare ruimte.

We verzamelen informatie die nuttig kan zijn bij het onderhoud van de huizen, en bij de voorbereiding op het groot onderhoud van de openbare ruimte dat door de gemeente in 2018 gepland is. We bouwen aan een Regenboogbuurt KennisCentrum waarin gevonden en gekregen informatie voor iedereen toegankelijk is. Daartoe onderhouden we contacten met de gemeente, architecten, leveranciers van speciale materialen en andere deskundigen. Via de website www.regenboogbuurt.nl en activiteiten in de buurt hopen we onze kennis te kunnen vergroten en te delen.

Dat is een beste klus!

Hierbij kunnen we elke hulp gebruiken. Voor een kortlopend project, bijvoorbeeld het in kaart brengen van alle bomen en struiken in deze buurt. Of voor een dag, bijvoorbeeld de deelname van Stichting Regenboogbuurt aan de Zomerbazaar Regenboogbuurt. Of structureel, bijvoorbeeld het zoeken naar leveranciers van de speciale materialen die in deze buurt gebruikt zijn, en het proberen om met hen gunstige leveringsvoorwaarden af te spreken.

Wilt u, als bewoner, ondernemer of maatschappelijk betrokken instelling, meedenken of iets bijdragen om het unieke karakter van de Regenboogbuurt te behouden of de buurt in de spotlight te zetten? Laat het ons weten!

We zijn bereikbaar via info@regenboogbuurt.nl

Samen kunnen we meer!

Pagina's