Alles over Almere Buiten

Gilbert Keijzer

april 2017

Gilbert Keijzer is schrijver, Buitenaar én de schrijver van een nieuwe rubriek op www.almerebuiten.info. Hij gaat wekelijks in Almere Buiten op zoek naar de buitengewone verhalen van doodgewone Buitenaren. Zijn rubriek gaat Keijzer in Buiten heten en zijn teksten noemen we Keijzertjes. Volgende week de eerste!

Misschien dat hij in de week van 21 april over zijn eigen roman schrijft, want dat is de dag dat die uitkomt. Het is al weer zijn vijfde roman. Deze roman, die begint als een autobiografisch verhaal en op hol slaat als een avonturenroman, speelt zich af in Merelande (ook de titel van het boek) – waarin we zonder enige moeite Almere in herkennen. Voor wie de geschiedenis en ontwikkelingen in Almere een beetje kent, zal het boek veel herinneringen oproepen: de tijd van premie A woningen en reeën op de Hoge Ring, tot de recente spanningen in het kader van de Floriade.

Gilbert zelf kent de gemeente goed. Hij woont al 32 jaar met zijn vrouw in Almere Buiten, heeft hier gewerkt en voelt zich hier thuis. Hun kinderen wonen hier ook en ook zij zijn niet van plan om weg te gaan.
Als je hem tegenkomt en hij wil een Keijzertje over jou schrijven, dan zijn er nog een paar dingen die leuk zijn om te weten: hij is verpleger geweest, hij heeft daarna een financiële carrière gehad, hij is een goede schaker en hij rijdt motor.