Alles over Almere Buiten

Steentijdvindplaats

Naam: 
Steentijdvindplaats
Kunstenaar(s): 
Iris le Rütte
Geplaatst: 
2012
Materiaal: 
verschillende materialen
Locatie: 
Trekweg 41
Collectie: 
Gemeente Almere, archeologie

Met elementen en vormen uit het oude landschap - stenen in een cirkel - en een kunstwerk, ontworpen door Iris le Rütte, wil de afdeling Archeologie van de gemeente Almere laten zien waar in Almere steentijd-vindplaatsen zijn. Op de Trekweg in Almere Buiten is dus nu de eerste gemarkeerd.
Deze vindplaats wordt de Buitenkant genoemd. 11000 jaar geleden hebben rondtrekkende jagers en verzamelaars hier hun tijdelijke jachtkampen ingericht. Deze vindplaats blijft voorlopig nog alleen onder de grond bestaan en bewaard - voor latere tijden. 

Iris le Rütte heeft een ontwerp gemaakt dat makkelijk ook op andere locaties kan worden geplaatst (zoals de rode bordjes van scheepswrakken en vliegtuigresten die her en der in Flevoland staan). Het is een beeld dat aangeeft dat wij mensen van nu, staan op de schouders van generaties voor ons, die op hun beurt weer staan op de schouders - in dit geval letterlijk op de voeten - van generaties voor hun. Ook een nieuw gebied als Almere kent een verre geschiedenis.

Voor ander werk van Iris : www.irislerutte.nl

Steentijd vindplaats Iris le Rütte
Steentijd vindplaats Iris le Rütte
Steentijd vindplaats Iris le Rütte
Steentijd vindplaats Iris le Rütte