Alles over Almere Buiten

Keyzertje - Een jubileum

19-04-2017

Kort geleden was ik in Almere Buiten op bezoek bij Linda Lem. Zij woont en werkt in Almere Buiten. Samen met haar vader Frans Vlietman is zij sinds enkele jaren verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van Speel-Mere. Linda’s werkterrein bestaat uit de pedagogiek en het personeel, Frans doet de financiën. Haar ouders zijn de eigenaren van deze organisatie. 

Speel-Mere ligt in het Meridiaanpark in de Regenboogbuurt en beschikt over twee groepen voor buitenschoolse opvang, twee kinderdagverblijven en een peuter speelgroep.
Ik vroeg haar hoe zij Speel-Mere door de economische crisis heen hebben gekregen.
‘Veel kinderdagverblijven in Almere zijn over de kop gegaan. Wij hebben op een na al onze vestigingen moeten sluiten. Maar nu het beter gaat met de economie zit er weer groei in het aantal kinderen.’
Zij vertelde dat op het dieptepunt bij Speel-Mere slechts ongeveer vijftig kinderen stonden ingeschreven. Dit aantal is inmiddels gestegen tot honderdtien. Afgezien van de conjunctuur is het volgens haar veel ouders duidelijk geworden dat oppassen door grootouders niet altijd de ideale oplossing is.
‘We bestaan dit jaar dertig jaar en zijn de oudste organisatie in onze branche in Almere ’, verklaart zij met gepaste trots.
‘Wat is het geheim van jullie succes?’
‘Persoonlijke betrokkenheid. Als ik een rondleiding in onze vestiging geef dan laat ik mijn passie voor mijn organisatie zien. En dat trekt ouders aan.’
Zij vertelde me als kind door haar ouders bij Speel-Mere te zijn ondergebracht. En nu is zij al jaren bedrijfsleider en verantwoordelijk voor het functioneren van veertien personeelsleden.
Bovendien is zij moeder van drie zoons.
Linda straalt van enthousiasme als zij over Speel-Mere praat. Zo zie je maar dat succesvol ondernemen niet alleen maar over maximalisatie van de winst gaat, maar vooral ook over het presenteren en ontwikkelen van kwaliteit.
Binnenkort ga ik met Frans Vlietman in gesprek over zijn ervaringen als inwoner van Almere Buiten. 

 

Gilbert Keyzer