Alles over Almere Buiten

Open monumentendagen 9 en 10 september Regenboogbuurt

03-09-2017

Tijdens de Open Monumentendagen op 9 en 10 september zijn er bijzondere activiteiten in de Regenboogbuurt:

Locatie 1: Wijkkantoor aan de Regenboogweg 45 (tussen supermarkt en school); Ontvangst met koffie of thee en iets lekkers.

Van daaruit starten wandelingen: De Rode Donders van architect Liesbeth van der Pol zijn de bekendste gebouwen van de Regenboogbuurt. Maar daarachter ligt nog veel meer moois. Er zijn prachtige straten en fraaie hofjes, waar de bebouwing en beplanting qua kleur helemaal op elkaar zijn afgestemd. Vele bekende architecten hebben er een bijdrage aan geleverd. Het is de enige woonwijk ter wereld waar kleur zo essentieel, grootschalig, gedetailleerd en geregisseerd is toegepast.

Tijdens de Open Monumenten Dagen op 9 en 10 september start er elk heel uur een (gratis) wandeling vanaf het wijkkantoor door de Regenboogbuurt; de eerste om 10.00 uur, de laatste om 15.00 uur. Duur: 1 ½ uur. Iedereen is welkom!

 

Wandel mee met onze lokale gidsen, en vraag hen wat u altijd al wilde weten over deze bijzondere buurt. Haar ontstaansgeschiedenis, verrassende feiten, leuke weetjes, smeuiige anekdotes. Ervaar wat kleur met u doet, zelfs als het weer misschien wat minder mooi is. De wandeling is ook geschikt voor rolstoelers, scootmobielen en kinderwagens.

 

Speciaal voor de OMD: In de route van elke wandeling kom je op een plek waar je normaal gesproken niet komt.

Speciaal voor de OMD: In de route van elke wandeling is een VerrassingsHuis opgenomen; dit huis is niet open voor bezoek maar er is voor de deur een meet and greet met een bekende Almeerse die de Regenboogbuurt op haar eigen manier kleur heeft gegeven; zij zal zelf vertellen hoe en waarom ze dat deed  

In het wijkkantoor is ook de bekendmaking van de winnaar van de Fotowedstrijd Regenboogbuurt in Beeld:

Resultaat van de fotowedstrijd Regenboogbuurt in Beeld: maar liefst 27 deelnemers en 95 fotos... dat wordt nog spannennnnnnd. De 10 winnende fotos worden in oktober in het stadhuis tentoongesteld. Op zaterdag 9 september 2017 tijdens de Open Monumenten Dagen worden deze winnende fotos om 16.00 bekend gemaakt in het wijkkantoor aan de Regenboogweg 45 (tussen school en supermarkt). Iedereen is welkom!

Locatie 2: Siennastraat 215

Dit is een Open Gebouw;Het is een rijtjeswoning van architect Claudia Hoekwater. Ontvangst met koffie, thee of limonade en iets lekkers.

Voor de deur van Siennastraat 215 zijn kinderactiviteiten; Creatief Huiskamer Café Regenboogbuurt organiseert kleurrijke spelletjes en opdrachten voor kinderen. Bij elk onderdeel krijg je een stickertje op een spaarkaart, en bij een volle spaarkaart een verrassing!

Locatie 3: Chartreusestraat 30:

Dit is een Open Gebouw: Eén van de 42 Tower Houses van architecten Aldo van Eyck i.s.m. Julyan en Tess Wickham. Let op: Alléén open op zaterdag.

 

Locatie 4: die maken we niet openbaar bekend. De locatie is speciaal onderdeel van de wandelingen tijdens de OMD, en je kunt tijdens de OMD deze locatie ook opvragen bij 1 van de 3 andere locaties in de Regenboogbuurt.