Alles over Almere Buiten

EINDE DREIGT VOOR STICHTING GROENBEHOUD

28-10-2017
Onderstaand bericht heeft geen reacties opgeleverd.... in de vergadering van 13 november heeft het bestuur besloten dat de stichting zal worden ontbonden.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De Stichting Groenbehoud Almere streeft al ruim 10 jaar naar het behoud van groen in de parken, bossen en groenstroken in en om Almere. Ze is opgericht naar aanleiding van de plannen om in het Meridiaanpark woningen te bouwen. Dat project is mede dankzij de inspanningen van de Stichting niet doorgegaan. Maar de gemeente zit niet stil en er worden nog steeds plannen gemaakt waarin het groen het onderspit dreigt te delven.

 
Ruim een jaar geleden zijn drie bestuursleden van de Stichting vertrokken (verhuizing en drukte op het werk) en is het bestuur van de Stichting gehalveerd. Het zoeken naar nieuwe bestuursleden heeft daarna helaas niets opgeleverd.
Nu geven van de overgebleven drie bestuursleden er twee aan op afzienbare termijn hun functie te willen neerleggen. Maar met minder dan drie bestuursleden kan de Stichting echt niet langer functioneren. Er heeft zich na een laatste oproep wel één kandidaat bestuurslid gemeld, maar dat is nog niet genoeg.
 
Als er zich op korte termijn (twee weken) niet meer kandidaten voor een bestuursfunctie bij de Stichting aanmelden rest het huidige bestuur geen andere mogelijkheid dan de Stichting op te heffen.
 
Meer inhoudelijke informatie over de bestuursfuncties vind je ophttp://www.groenbehoudalmere.nl/index.php?page=nieuws&id=18  . Maar wat daar staat is bedoeld om een idee te krijgen van de functies: echt iedereen met een goede (groene) instelling, een gezond verstand en een heel klein beetje vrije tijd kan binnen de Stichting een bestuursfunctie vervullen.
 
Help de Stichting in stand te houden en meld je aan via het contactformulier op de website van de Stichting:http://www.groenbehoudalmere.nl/index.php?page=contact  .
 
Als je je aanmeldt zou het fijn zijn als je aanwezig kunt zijn op de eerstvolgende bestuursvergadering op 13 november. Maar als je niet kunt is dat geen probleem. Dan plannen we de kennismaking op een andere datum.