Alles over Almere Buiten

Oproepen

Reacties (27)

Ik heb een hondje, Nina, een lief beestje dat graag op schoot zit. Het komt wel eens voor dat ik een oppas zoek voor haar, omdat ik overdag ergens heen moet waar geen honden mogen komen. Wie zou het leuk vinden om zo af en toe op haar te passen? Het is fijn om een paar adressen te hebben.

Onze hond is net dood, de kinderen zouden het fantastisch vinden als er af en toe een hondje is om op te passen. We hebben wel een kat overigens. Groetjes, Cora

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september gaan we met een groep schilderen! Vijf kunstenaars en alle Buitenaren die mee willen doen! Tussen het station en Doemere is een bouwlocatie. Daar komt ruim 50 meter schotten te staan, die gaan we beschilderen. We beginnen op vrijdag 20 september, om 12.00 uur. Materiaal is aanwezig. Er zijn geen regels, ook Buitenaren zonder schilderervaring zijn welkom, maar het resultaat moet wel iets worden waar we trots op zijn. Thema's zijn: Buiten, architectuur van Buiten, Groen, Vogels en Mensen. Meedoen? Meld je aan bij Hein Walter: heinwalter@tiscali.nl of beantwoordt (en geef je contactgegevens) deze oproep.

Ik werk in Archipel, een oudereninstelling. Daar werk ik bewoners die dementeren. Ze komen op mijn atelier en ze tekenen. Daar komen echt mooie dingen uit voort. Nu wil ik naast het tekenen ook iets anders proberen. Ik wil ze laten breien. Geen truien en sjaals, maar een groot kunstwerk. We maken eerst een tekening en zij gaan vervolgens de tekening breien - in stukjes. Ik heb geen idee of het werkt, maar ik wil het graag gaan proberen. De bewoners hebben aangegeven dat ze dat wel wilden proberen. Ik heb veel materiaal om te tekenen, om te schilderen, papier en verf enzo, maar ik heb geen breispullen. Er zijn vast wel mensen die breispullen en resten wol thuis hebben liggen en er niets meer mee doen? Mijn  e-mailadres is: heinwalter@tiscali.nl en mijn telefoonnummer is 06 51924882

Dag Hein neem maar even contact met me op!
Regina

Hallo, Het is inmiddels al een ouder berichtje, maar als de oproep nog steeds geldt.... Ik heb zelf ook een hondje (en een kat) Laat maar weten.

Beste Fenneke,

Hondendienst en wederdienst...nog steeds. Alleen Fenneke, ik heb geen mailadres van je. Kun je me mailen: heinwalter@tiscali.nl 

www.almerebuiten.info bestaat nu zo'n twee jaar. Dagelijks komen er zo'n 50 bezoekers. Elke maand wordt er een e-mail verstuurd (aan wie zich daarvoor via deze site heeft aangemeld) met daarin de links naar de nieuwe berichten; de dagen daarna is het aantal bezoekers even een stuk hoger. 

Ik (Hein Walter) en Marcel Jong zijn de drijvende krachten achter de site. Marcel doet de techniek, ik de inhoud. Ik doe de inhoud, maar ik weet natuurlijk maar een deel van wat er allemaal gebeurt in Buiten. Wie zou willen meedoen met de inhoud? Berichtgeven maken over iets wat in je eigen buurt gebeurt? Een foto erbij. Verslag doen van een opening, een interview? Samen weten we meer.

Laat het me weten....heinwalter@tiscali.nl of bel me: 06 5 1924 882

Dag vriend/vriendin,

 
Zou het niet mooi zijn als we in Almere groenten en fruit kunnen kopen van de boeren uit Flevoland? Zonder tussenkomst van handelaren en supermarkten, met een eerlijke prijs voor de producten
van de boer, een soort Almeerse Max? Met voor ons als consument het voordeel van verse, ecologisch geteelde groenten van eigen bodem?
Ik ben aan het peilen of er in Almere genoeg animo is om biologisch-(dynamisch) en ecologisch eten rechtstreeks bij de boer te gaan kopen en door te verkopen aan mijn vrienden en vriendinnen.  
 
Een voorbeeld: een kilo aardappelen of bietjes kost dan iets minder dan een euro, een kilo appelen of prei bijna 2 euro. We gaan werken met een bestellijst die je wekelijks in kunt vullen en één of twee 
afhaalpunten, te beginnen bij één punt in Buiten.
 
Voel je hier iets voor, stuur dan een e-mail met je gegevens naar regelrechtvandeboer@gmail.com
Zo'n e-mail verplicht je tot niets, maar zorgt ervoor dat je op de lijst komt voor verder nieuws en aanbiedingen. 
 
Ons doel is om zo snel mogelijk van start te gaan en nog deze winter te beginnen met leveringen aan de milieu bewuste consumenten van Almere. Geef je door middel van een e-mail op en blijf op de hoogte ! 
Groet, Monique Seynen - aanjager van MoestuinGenoeg en regelrechtvandeboer !!

Vannacht hebben een stel laffe dieven de rode aangepaste Canta van mijn gehandicapte moeder gestolen. Deze stond geparkeerd tegenover ons huis in de Breedenborgstraat bij het fietspad richting Doemere.

Als iemand toevallig dus plotseling sinds gisteren iemand met een rode Canta in zijn/haar omgeving hoor ik dat graag.

Tevens een oproep aan de dieven: Zoals jullie hebben gemerkt is de Canta aangepast vanwege de handicap van mijn moeder. Tevens hebben mijn ouders het niet erg breed, en is een nieuwe tweedehandse Canta een aanschaf die je niet zo snel even doet vanwege de minimale prijs van ongeveer 3000 euro. Het zou daarom erg fijn zijn als jullie tot inkeer komen en de Canta weer op de plek parkeren waar jullie hem weg hebben gehaald. Mijn moeder houd zich heel sterk, maar ik weet zeker dat ze intens verdrietig is dat haar karretje is gestolen en jullie een groot deel van haar mobiliteit hebben weggenomen. Ze zou het heel erg waarderen als ze deze weer terugkrijgt.

Pagina's